Начин на приготвяне
С миксера разбийте белтъците, прибавете захарта и ваниловата захар и разбийте добре.
След това смесете със жълтъците, разбъркайте и изключете миксера.
Смесете брашното с бакпулвера и олиото и смесете всичко заедно с бъркалка.
Налейте сместа в тавичка със среден размер наложена с хартия за печене и печете в загрята на 180 °C фурна 10 минути.
Готовия пандишпанов блат извадете от фурната и така горещо увийте в хартията за печене, върху която се е пекло, а върху него сложете намокрена кухненска кърпа и оставете да се охлади.
През това време пригответе крема за плънката: с миксера разбийте яйцата със захарта, докато не станат на пяна.
След това сложете да се готви на водна баня.
Шоколада за готвене натрошете на кубчета и прибавете на котлона, бъркайте докато не се разтопи и не се сгъсти сместа. Свалете от котлона и оставете да изстине.
С миксер разбийте маргарина, докато не стане на пяна, прибавете към охладената смес и разбийте отново всичко добре с миксера.
Отвийте рулото, намажете го с шоколадовия крем, навийте и намажете отгоре също с крема.
Оставете любимото сладко руло в хладилник да стегне. Нарежете на парчета и сервирайте.
Опитайте, няма да съжалявате. Вкусът е страхотен като на класическа торта Добуш.
Не излиза голямо количество, затова ако искате по-голямо руло Добуш, удвоете съставките.
Да ви е сладко!