Сладкиш Жадната Монахиня

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сладкиш Жадната Монахиня3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Излишно е да казваме колко е трудно да изядеш само едно парче от този разкошен сладкиш"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • сироп
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • захар - 0.5 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • крем
  • белтъци - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и жълтъците със захарта до пухкав крем.

Прибавете смлените орехи и предварително смесените пресято брашно и бакпулвера.

Разбъркайте сместа и я сипете в правоъгълна тавичка, печете до суха клечка в предварително нагрята на 180 °C фурна.

Сварете сиропа, като смесите всички продукти и варите до завиране.

Изстиналия орехов сладкиш надупчете на много места с помощта на дървено шишче и залейте с топлия сироп.

Пригответе си крема за любимия сиропиран сладкиш, за целта разбийте белтъците на гъст и пухкав крем.

Карамелизирайте захарта и при непрекъснато бъркане и на тънка струя, прибавете карамела към разбитите белтъци.

С получения крем декорирайте нарязания на квадрати сладкиш Жадната Монахиня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: