Празнично пиле пълнено с кайма, царевица и чушки

Изабела
Изабела
Новак
14/01/2014
"Празникът е пълен, когато на масата има Празнично пиле, пълнено с кайма, царевица и чушки "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 289
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето, почистете и го подсушете. Намажете го със сол и лимонов сок, отвън и отвътре. От вътрешната страна го натрийте с черния пипер и половината от червения пипер.

Почистете чушките и ги нарежете. Смесете ги с каймата, царевицата и нарязания на ситно магданоз. Напълнете пилето с тази плънка и го зашийте.

Разтопете кравето масло и в него прибавете сол и останалия червен пипер. Намажете обилно пилето с тази смес и го сложете в намаслена форма.

Около пилето може да сложите кисело зеле, картофи, ориз или нещо друго. Завийте пилето с алуминиево фолио и го печете в загрята на 200 градуса фурна за един час.

След това махнете фолиото и го запечете за още 30 минути на около 230 градуса.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар