Начин на приготвяне
Измийте пилето, почистете и го подсушете. Намажете го със сол и лимонов сок, отвън и отвътре. От вътрешната страна го натрийте с черния пипер и половината от червения пипер.
Почистете чушките и ги нарежете. Смесете ги с каймата, царевицата и нарязания на ситно магданоз. Напълнете пилето с тази плънка и го зашийте.
Разтопете кравето масло и в него прибавете сол и останалия червен пипер. Намажете обилно пилето с тази смес и го сложете в намаслена форма.
Около пилето може да сложите кисело зеле, картофи, ориз или нещо друго. Завийте пилето с алуминиево фолио и го печете в загрята на 200 градуса фурна за един час.
След това махнете фолиото и го запечете за още 30 минути на около 230 градуса.