Гулаш с октопод

Гулаш с октопод

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
4081k2228
Гулаш с октопод
Снимка: Lenka
1 / 3
21/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене110 мин.
Общо140 мин.
Порции4
"Обичате ли октопод? Ето една рецепта за вас!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако това е прясно уловен октопод, трябва да се остави във фризера за около месец преди приготвяне, за да не е жилав.

Поставете октопода в гореща вода, варете го около 1 час. След това извадете октопода и го нарежете на парчета.

Задушете лука и чесъна в зехтин. Когато лукът омекне, добавете октопода и задушете заедно за 5 минути.

След това добавете доматеното пюре, магданоза, дафиновия лист, половината червено вино и просекото и варете на слаб огън в продължение на 40 минути, като от време на време добавяте вода.

Добавете останалите подправки и другата половина от червеното вино и варете още 10 минути апетитния гулаш.

Сервирайте яхния с октопод с варени картофи или макарони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: