Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тесто»Домашно тесто за щрудел

Домашно тесто за щрудел

Домашно тесто за щрудел
Снимка: Румяна Сакалийска
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Тестото за вкусния щрудел вече не е проблем дори за тези от вас, които не присъстват често в кухнята"

Необходими Продукти

  • вода - 100 мл хладка
  • олио - 20 мл
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа изсипваме хладката вода, олиото, лимоновия сок и солта.

Добавяме 1/3 от брашното, разбъркваме добре и оставяме за 1-2 минути, за да може киселината от лимона да развие глутена в брашното.

Малко по малко добавяме останалата част от брашното и замесваме тесто.

Намазваме тестото с малко олио и го оставяме на стайна температура за 15 минути.

Доомесете готовото тесто на кухненския плот, преди да продължите с разточването.

Ако тестото за щрудел ви лепне прекалено, добавете още малко брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: