Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Пикантна разядка за ракия

Пикантна разядка за ракия

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пикантна разядка за ракия7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"За домашната ракийка винаги е по-добре да има и една вкусна домашна разядка - задължително леко пикантна"

Необходими Продукти

  • зелени чушки - 5 бр.
  • люти чушки - 4 бр.
  • патладжани - 1 бр. малък
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • слънчогледово олио - 2 с.л. или зехтин
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • магданоз - няколко стръкчета
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелените чушки, патладжана и лютите чушки за нашата разядка за ракия се изпичат на скарата или котлона и се прибират в плик или съд с капак, докато изстинат.

Може да увеличите количеството на лютите чушлета, ако обичате по-лютичко.

Щом поизстинат, се обелват, отстраняват се дръжките и семениците на чушките и зеленчуците се нарязват на ситно.

Добавят се скълцаните на ситно скилидки чесън, ситно нарязан пресен магданоз, олио или зехтин, оцет и сол на вкус.

Разядката с патладжан се разбърква хубаво и се прибира за час-два в хладилник, да се охлади и овкуси.

Добър апетит и наздраве с тази пикантна разядка за ракия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Нищо особено...
31.07.2021 15:12