Начин на приготвяне
Приготвяне на платката:
В купа се смесват брашното, какаото, захарта, солта и бакпулвера. Разбъркват се.
В друга купа се поставят жълтъците, олиото, ванилията и водата. Разбъркват се леко с телена бъркалка.
Белтъците се разбиват до твърдост с 65 г захар.
Към сухата смес се прибавя течната. Разбива се с миксер около 2-3 минути.
Прибавят се белтъците. Разбърква се с шаптула.
Сместа се прехвърля в тава с размери 30/35 см, застелена с хартия за печене.
Платката се пече в предварително затоплена фурна на 180 °C 12-15 минути. Оставя се да изстине.
Приготвяне на крема:
Заквасената сметана се смесва с крема сиренето и пудрата захар. Разбърква се и се добавя шоколадовият крем Оле. Разбива се с миксер до пухкавост.
Платката се изравнява и намазва с половината от крема. Върху него се разпределят малини и шоколадови пръчици. Рулото се навива и се оставя на студено да стегне.
Измазва се с останалият крем и се украсява с малини.
Да ви е сладко!