Чорба от черна леща

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Чорба от черна леща
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Супичката от черна леща винаги ще е на почит у дома"

Необходими Продукти

  • черна леща - 300 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 4 с.л. от консерва
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте черната леща и я отцедете.

Нарежете лука и моркова на ситно и ги задушете за няколко минути с малко зехтин на умерена степен в дълбок тиган.

Добавете към тях нарязаната на ситно чушка и не спирайте да бъркате.

Накълцайте чесъна и го сложете и него.

Овкусете зеленчуците със сол, черен пипер, червен пипер и доматите от консерва.

Затворете ястието с капак и го оставете да покъкри за около 10 минути.

Изсипете лещата и долейте около 6 ч.ч. гореща вода - вие преценете колко искате да бъде гъста вашата леща.

Затворете супата от леща с капак и продължете да я готвите още около 45 минути.

Чорбата от черна леща е много вкусна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: