Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пастърма»Пастърма от пуешко бон филе

Пастърма от пуешко бон филе

Пастърма от пуешко бон филе
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Друго си е човек да си хапне малко домашна пастърмичка"

Необходими Продукти

  • морска сол - 1 пакет
  • пуешко бон филе - 1 бр.
  • червен пипер - пушен, за овалване
  • чубрица - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото месо измийте и подсушете с кухненска хартия. Вземете голяма купа, изсипете морска сол колкото да покрие дъното, сложете месото и изсипете останалата сол.

Оставете за едно денонощие. След това извадете месото и измийте. Прехвърлете го в нова купа с капак и напълнете с вода. Оставете отново за денонощие в хладилник.

После извадете и попийте водата от месото. Смесете подправките в тава, оваляйте месото.

Сложете кукичка и оставете домашната пастърма на проветриво, тъмно и хладно място.

Пастърмата от пуешко бон филе трябва да съхне седем дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: