Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Коледни меденки с канела и шоколад

Коледни меденки с канела и шоколад

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Коледни меденки с канела и шоколад
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
11/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
60 бр.
"Не купувайте сладки от магазина, а пригответе тези коледни меденки заедно с цялото семейство - със сигурност ще усетите коледния дух"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 480 г
  • шоколад - 100 г за украса
  • мед - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 120 мл
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата и ги разбийте със захарта. Добавете меда и олиото, пак разбъркайте. Содата изгасете в 1 с.л. оцет. Добавете я при яйцата заедно с ванилията и канелата, разбъркайте.

Брашното пресейте и на части добавете към сместа. Замесете медено тесто. Пригответе си две тави с хартия за печене. Намазнете ръцете си и късайте топченца от тестото.

Сплескайте ги и наредете медените бисквитки в тавите.

Печете коледните сладки за 10 мин. на 180 градуса.

След като изстинат, украсете меденките с разтопен на водна баня шоколад, аз добавих 1 с.л. олио.

Излязоха ми 60 бр. коледни меденки с канела и шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: