Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Скандинавски портокалов кейк

Скандинавски портокалов кейк

Скандинавски портокалов кейк
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
28/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Този кекс притежава и вкуса, и аромата, на които никога не можем да устоим"

Необходими Продукти

  • портокалов фреш - 60 мл
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 60 мл
  • олио - 60 мл
  • брашно - 170 грама
  • бакпулвер - 1/2 пакет
  • ванилия - 1 брой
  • захар - 170 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата в купа, добавете захарта и ги разбийте с помощта на миксер.

Сипете фреша от портокал, олиото и прясното мляко.

С непрекъснато бъркане на по-ниски обороти добавете бакпулвера, ванилията и брашното.

Накрая трябва да получите хомогенна смес, която се прехвърля в намазнена и набрашнена форма за кекс.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете кекса до готовност.

Охладете кекса във формата и едва тогава го извадете.

Поръсете с пудра захар, нарежете и сервирайте.

Скандинавският портокалов кейк е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: