Начин на приготвяне
Киселото мляко се оставя на стайна температура за 20 мин, след което в него се разтваря сухата мая, захарта и шипка сол.
Разбърква се много добре и се оставя маята да шупне.
Лимецовото брашно се пресява в купа, в която ще се меси тестото.
Прибавя се солта и се разбърква много добре.
В средата се прави кладенче.
Яйцето се разбърква с олиото много добре и се изсипва в кладенчето на брашното.
Прибавя се шупналата мая.
Замесва се меко тесто за кифлички, което се оставя да втаса за 60 мин.
След като тестото втаса, се разделя на две части.
Всяка част се разточва на тънка квадратна кора и се поръсва с подправката за бифтеки.
Всяка кора се разрязва на 6 правоъгълни парчета, като в средата на всяко парче се правят разрези, които не трябва да стигат до края на парчето.
Във всяко парче се слага кренвирш и се навива на руло.
Навитите кренвиршки се нареждат в тава върху хартия за печене, като мазнина не се прибавя.
Солените кифлички се намазват с разбъркано яйце с прясното мляко.
Печете лимецови кифли с пуешки кренвирши 20 мин в предварително загрята фурна на 180°C.