Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Бъркан тутманик с пуешки кренвирши и сирене

Бъркан тутманик с пуешки кренвирши и сирене

Бъркан тутманик с пуешки кренвирши и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
20/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 170 мл
  • мая - 15 г
  • сол - 1 равна ч.л.
  • захар - 1 равна ч.л.
  • разтопена мас - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сирене - 150 г натрошено
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • бяло брашно - 200 г
  • пуешки кренвирши - 6 бр.
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата, активира се маята, като се натрошава в топло прясно мляко със захарта.

Смесват се яйцата с маята, добавете сол, разтопена мас и олио. Прибавете натрошено сирене и с двата вида брашно, бъркате на гъста каша почти като тесто, не се меси.

В намаслена тава сипете кашата и заравнете отгоре.

Поставете тавата в студена фурна, включете на 50 градуса и оставете да втаса за 20 минути.

Извадете и набодете цели кренвирши и намажете с разбито малко яйце с 1 с олио, поръсете семена.

Печете тутманика на 180 градуса до готовност, при мен за 25 минути беше готово. Извадете и покривате за 5 минути с кърпа.

Бърканият тутманик с пуешки кренвирши и сирене е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: