Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата, активира се маята, като се натрошава в топло прясно мляко със захарта.
Смесват се яйцата с маята, добавете сол, разтопена мас и олио. Прибавете натрошено сирене и с двата вида брашно, бъркате на гъста каша почти като тесто, не се меси.
В намаслена тава сипете кашата и заравнете отгоре.
Поставете тавата в студена фурна, включете на 50 градуса и оставете да втаса за 20 минути.
Извадете и набодете цели кренвирши и намажете с разбито малко яйце с 1 с олио, поръсете семена.
Печете тутманика на 180 градуса до готовност, при мен за 25 минути беше готово. Извадете и покривате за 5 минути с кърпа.
Бърканият тутманик с пуешки кренвирши и сирене е много вкусен.