Начин на приготвяне
Лимецовото брашно се пресява в купа, в която ще се бърка.
Прибавя се кафявата мокра захар, бакпулверът и содата.
Разбърква се много добре.
Козето прясно мляко се затопля леко, като към него се прибавя медът и пудрата захар.
Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.
Яйцето се разбърква на пяна и се прибавя на тънка струя към прясното мляко при продължително бъркане.
В брашното се прави кладенче, в което се изсипва прясното мляко.
Сместа се разбърква с тел до получаване на мехурчета.
Формата за кекс се намазва много добре с маслото и брашното за поръсване.
Сместа се изсипва във формата.
Орехите се начупват на едро и се слагат най-отгоре върху сместа.
Печете ореховия сладкиш в предварително загрята фурна 20 мин на долен реотан на 170 °C, след което се пече 30 мин на долен и горен реотан на 170 °C.
След като се изпече медения орехов кекс, се изважда от формата.