Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Крем сладкиш с ананас и бишкоти

Крем сладкиш с ананас и бишкоти

Крем сладкиш с ананас и бишкоти
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Толкова свеж, толкова лек, толкова ефирен е този крем сладкиш с ананас и бишкоти"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакет Savoiardi
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • брашно - 3 с.л. тип 500
  • ванилия - 1 бр.
  • желатин - 1 пакетче
  • вода - 1 к.ч. /за накисване на желатина/
  • шоколад - 2 бр.
  • орехи - 150 г счукани
  • ананас - консерва
  • компот - праскови, сока
  • сметана - 1 опаковка растителна
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много приятен, лек и нежен крем сладкиш с ананас и бишкоти.

Приготвяне на крема за плодовия сладкиш:

Отделяме 1 чаша от студеното прясно мляко и в него разбиваме яйцето и брашното.

Останалото мляко със захарта слагаме да заврат.

От него се прибавят 2 с.л. към млякото с брашното и яйцето. Добавя се на тънка струйка при непрекъснато бъркане към топлото прясно мляко.

Бъркаме до сгъстяване на крема. Добавяме ванилията. Дърпаме от котлона и прибавяме кафявия шоколад на парченца и набъбналия във водата желатин.

Бъркаме до разтапяне на шоколада и желатина.

Сглобяване на бишкотения сладкиш:

Бишкотите потапяме за секунди в сока от компот. Редим в правоъгълна малка тавичка.

Върху тях слагаме крема. После отново бишкоти, потопени в сок.

Върху втория ред бишкоти слагаме разбита растителна сметана с малко пудра захар, която смесваме със счуканите орехи и настърганият малък шоколад.

Върху нея слагаме шайби ананас. Върху ананаса правим розички с шприц.

Сладкишът с ананас се слага да стегне в хладилник и се сервира.

Източник: Yanitsa Shinelova - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: