Начин на приготвяне
За тази ананасова торта, първо, нарязваме плода, ако е на шайби (при мен беше готов нарязан). В купа смесваме сметаната, млякото и меда.
Разбиваме с телена бъркалка, за да няма бучки. Добавяме плодовете и меда и разбъркваме с лъжица.
Подреждаме бишкоти във форма с падащо дъно, като първо ги напояваме много леко в част от плодовият сок, след което внимателно ги делим на две и разпределяме по стените и дъното на формата, която предварително сме покрили със стреч фолио.
Останалия сок изливаме при млечната смес и разбъркваме.
Приготвяме желатина според описанието на опаковката. Оставяме да се поохлади и много внимателно, на тънка струйка с бъркане го изливаме във вече приготвената смес.
Сипваме върху бишкотите и леко разклащаме да се разпредели навсякъде по равно (аз натроших 7-8 чаени бисквити отгоре).
Покриваме със стреч фолио и прибираме в хладилника за няколко часа, за да се желира (аз приготвих всичко още снощи, но 6-7 часа са напълно достатъчни, ако не искате да чакате).
Когато вече нашата торта е желирана, вадим от хладилника и сваляме ринга на формата. Слагаме в тортена чиния.
После много внимателно премахваме и стреч фолиото. Не е трудно, защото вече всичко е желирано и фолиото се издърпва отдолу без проблеми. Все пак трябва да се внимава, за да не развалим целостта на вкусната бишкотена торта.
Накрая декорираме леката и вкусна торта с бишкоти и ананас с настърган черен шоколад.
Източник: Цветомира Пенкова - Кулинарна Мрежа