Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Лека и вкусна торта с бишкоти и ананас

Лека и вкусна торта с бишкоти и ананас

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Лека и вкусна торта с бишкоти и ананас
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
26/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Лесна и ефектна бишкотена торта за всеки празник и специален повод"

Необходими Продукти

  • ананас - 1 компот /плод и 150 мл сок/
  • заквасена сметана - 400 г 20%
  • кисело мляко - 400 г 4.5%
  • бишкоти - 1 пакет Савоярди
  • желатин - 2 бр.
  • мед - 4 с.л.
  • черен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази ананасова торта, първо, нарязваме плода, ако е на шайби (при мен беше готов нарязан). В купа смесваме сметаната, млякото и меда.

Разбиваме с телена бъркалка, за да няма бучки. Добавяме плодовете и меда и разбъркваме с лъжица.

Подреждаме бишкоти във форма с падащо дъно, като първо ги напояваме много леко в част от плодовият сок, след което внимателно ги делим на две и разпределяме по стените и дъното на формата, която предварително сме покрили със стреч фолио.

Останалия сок изливаме при млечната смес и разбъркваме.

Приготвяме желатина според описанието на опаковката. Оставяме да се поохлади и много внимателно, на тънка струйка с бъркане го изливаме във вече приготвената смес.

Сипваме върху бишкотите и леко разклащаме да се разпредели навсякъде по равно (аз натроших 7-8 чаени бисквити отгоре).

Покриваме със стреч фолио и прибираме в хладилника за няколко часа, за да се желира (аз приготвих всичко още снощи, но 6-7 часа са напълно достатъчни, ако не искате да чакате).

Когато вече нашата торта е желирана, вадим от хладилника и сваляме ринга на формата. Слагаме в тортена чиния.

После много внимателно премахваме и стреч фолиото. Не е трудно, защото вече всичко е желирано и фолиото се издърпва отдолу без проблеми. Все пак трябва да се внимава, за да не развалим целостта на вкусната бишкотена торта.

Накрая декорираме леката и вкусна торта с бишкоти и ананас с настърган черен шоколад.

Източник: Цветомира Пенкова - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: