Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сиренки»Добруджанки с кисело мляко и сирене

Добруджанки с кисело мляко и сирене

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"Закуската винаги може да бъде много приятна с тези добруджанки на масата"

Необходими Продукти

  • сирене - 1 ч.ч.
  • краве масло - 60 г
  • брашно - 3 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го смесете в голяма купа заедно със солта, олиото и угасената в киселото мляко сода.

Натрошете вътре и сиренето.

Разбъркайте добре всички продукти и замесете лепкаво тесто.

Оформете от него малки топчици и ги сложете в предварително намазнена тавичка.

Направете вдлъбнатинка в средата на всичките топчици и сложете вътре малко парче масло.

Сложете вкусните сиренки да се печат в предварително загрята на 180 °C фурна за около 30 минути.

Добруджанките с кисело мляко и сирене са страхотна идея за бърза закуска.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за добруджанки или домашни сиренки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Veselina
Veselina
Станаха много вкусни.Меки, ароматни.Рецептата е много точна, изпълнима и се прави лесно.За завършек поръсих със семена, въпреки че ги няма в описанието на рецептата.
07.10.2023 09:14