Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнен патладжан по средиземноморски

Пълнен патладжан по средиземноморски

ЧародейкатаЧародейката
Новак
47347923
Пълнен патладжан по средиземноморски
Снимка: Чародейката
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Поднесете пълнените патладжани като предястие, салата или мезе за чаша ароматно вино"

Необходими Продукти

  • сирене - 100 г
  • патладжани - 2 бр.
  • маслини - 8 бр. черни
  • домати - 2 бр.
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
  • винен оцет
  • риган - 1 щипка сух
  • чесън - 1 скилидка
  • босилек - 6 свежи листа
  • магданоз - 1/4 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите пълнения патладжан по средиземноморски, измийте патладжаните, обелете ги и разрежете наполовина по дължина. С остър нож направете няколко разреза и посолете.

Оставете 15 мин. изстискайте отцедената горчивина. Намажете с мазнина и изпечете патладжаните на скара или грил тиган.

Когато се охладят, издълбайте вътрешността и я сложете в купа. Добавете обелените и накълцани домати, нарязаните маслини без костилки, сиренето, босилека, магданоза, нарязания чесън.

Овкусете с винения оцет, сол, риган, зехтин, черен пипер. Разбъркайте патладжанените лодки с плънката.

Поднесете пълнените патладжани като предястие, салата или мезе за чаша ароматно вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: