Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирани пилешки филенца със спаначен сос

Панирани пилешки филенца със спаначен сос

Панирани пилешки филенца със спаначен сос
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Що за меню е, ако не включва хрупкави пилешки филенца?"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 450 грама
  • спаначен сос
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • спанак - 2 шепи замразен
  • зехтин
  • чесън - 2 скилидки
  • орехи - 1 с.л. смлени
  • извара - 3 с.л.
  • сол
  • панировка
  • царевично брашно - 1 к.ч.
  • корнфлейкс - натрошен
  • червен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в подходяща купа натрошения корнфлейкс със сол, чубрица, червен пипер и царевично брашно, разбъркайте добре.

Отделно нарежете пилешките гърди на на дълги фитили. Намазнете пилешките късове и ги оваляйте в сухата смес.

Изпържете панираното пиле в загрято олио до хубав златист цвят. Изваждайте ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Сипете продуктите за соса в чопър и пасирайте до хомогенност. Сипете спаначения сос в купа и го поръсете с малко зехтин и смлените орехи.

Сервирайте пилешкото в компанията на вкусния сос.

Панираните пилешки филенца със спаначен сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: