Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пилешки подбедрици с лук и домати

Пилешки подбедрици с лук и домати

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Пилешки подбедрици с лук и домати
Снимка: Мария Симова
1 / 3
03/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Чудна манджа се получава, когато в една тавичка се съберат пилешко месце, лук и домати"

Необходими Продукти

  • домати - 800 г консерва
  • пилешки бутчета - 10 бр. долни
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • босилек - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете пилешките бутчета, запържете до златист загар. Добавете наситнения лук и настъргания морков, запържете и тях.

Овкусете с дафинов лист и червен пипер, добавете накълцания чесън и доматите. Сипете топла вода.

Захлупете тенджерата с капак и оставете задушеното пилешко да се готви за 20 мин. От време на време бъркайте.

Овкусете с босилек, мащерка и сол, разбъркайте. Махнете от котлона и поръсете с магданоз.

Пилешките подбедрици с лук и домати гответе още десет минути и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: