Варено жито с орехи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
15/01/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 211
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото се измива и залива със студена вода, като тя трябва да го покрива и да има 3-4 см течност над житото.

Вари се на слаб огън докато се напукат зърната и течността се изпари. Подслажда се със захарта и се сваля от котлона.

Брашното се препича и с него се поръсва житото. Добавят се ванилията и счуканите орехи. Разбърква се добре.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар