Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото на лентички. Нарежете лука на ситно и счукайте скилидките чесън.
Смесете пилешкото с черния пипер, кориандъра, карамфила и канелата. Прехвърлете всичко в тефлонов тиган (с капак) и запържете (ако желаете с малко мазнина) докато пилешкото придобие приятен загар.
След като извадите пилешкото в същия тиган запържете лука и чесъна до прозрачност.
Добавете пилешкото, стафидите, доматите и сока им и кубчетата бульон. Захлупете с капак и оставете да ври на бавен огън за около 20–30 мин. През това време счукайте бадемите на прах.
Махнете капака и оставете водата да се изпари, така че да се получи средно гъст сос. Добавете счуканите бадеми, сусама и какаото. При нужда добавете сол и черен пипер. Объркайте, така че продуктите да се смесят добре.
По желание, преди да поднесете поръсете всяка порция със сусам и пресен магданоз. Можете да гарнирате с ориз и/или зеленчуци.