Пиле с какао

LillilysLillilys
Новак
916
Пиле с какао1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г
  • бульон - 2 бр. пилешки
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 800 г белени, със сок
  • стафиди - 60 г
  • бадеми - 30 г
  • какао - 4 с.л. (без захар)
  • сусам - 4 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кориандър - 4 щипки
  • карамфил - 4 бр.
  • канела - 4 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на лентички. Нарежете лука на ситно и счукайте скилидките чесън.

Смесете пилешкото с черния пипер, кориандъра, карамфила и канелата. Прехвърлете всичко в тефлонов тиган (с капак) и запържете (ако желаете с малко мазнина) докато пилешкото придобие приятен загар.

След като извадите пилешкото в същия тиган запържете лука и чесъна до прозрачност.

Добавете пилешкото, стафидите, доматите и сока им и кубчетата бульон. Захлупете с капак и оставете да ври на бавен огън за около 20–30 мин. През това време счукайте бадемите на прах.

Махнете капака и оставете водата да се изпари, така че да се получи средно гъст сос. Добавете счуканите бадеми, сусама и какаото. При нужда добавете сол и черен пипер. Объркайте, така че продуктите да се смесят добре.

По желание, преди да поднесете поръсете всяка порция със сусам и пресен магданоз. Можете да гарнирате с ориз и/или зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: