Начин на приготвяне
Сипете водата при захарта и сложете на котлона за около 7-8 минути или докато получите гъст сироп.
Разбийте белтъците на сняг със капките лимонов сок и към тях бавно сипвайте гъстия захарен сироп при непрестанно разбиване за около 5 минути.
Приберете италианския меренг в хладилник.
Разбийте сметаната със крема сиренето на гладко и пухкаво кремче.
Сладкото от дюли или пестил, ако са твърди или дюлите са на парченца, може да се смели в блендер.
Към меренга сложете на части 200 г от дюлевото сладко и разбъркайте.
Добавете сметановия крем и отново се разбъркайте с плавни движения на шпатула.
Тук е момента да сложите и малко пармезан на прах, но другият вариант е да се настърже отгоре при сервиране.
Семифредото прехвърлете в кутия или желана от вас форма с капак. Отгоре разпределете останалото сладко и приберете във фризер за 8 часа
Преди да сервирате разкошното семифредо, оставете го да се отпусне на стайна температура 10 минутки.
Поднасете акомпанирано с печените ядки и поръсено с пармезана, ако не сте го сложили вътре предварително.
За по-добър ефект самото сирене пармезан също може да се замрази и след това да се настърже върху всяка порция от десерта.
Може би за някои от вас ще е странно да съчетават дюлевото скадко със ароматно сирене, но това е класика и ви препоръчвам да опитате.