Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели със сос Неаполитана

Талиатели със сос Неаполитана

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Талиатели със сос Неаполитана
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
17 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
47 мин.
Порции
2
"От вас хубавото вино, от нас вкусните талиатели със сос Неаполитана"

Необходими Продукти

  • талиатели - 220 г
  • доматена паста - 1 с.л. концентрат
  • домати - 4 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 40 мл
  • пармезан - 35 г
  • босилек - 6 листа пресен
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Потопете доматите във вряща вода и след това ги обелете.

Нарежете на ситно чесъна и лука и ги запържете в малко зехтин.

Настържете доматите на едро ренде и ги добавете към лука заедно с босилека, черния пипер и солта.

Оставете соса да покъкри на слаба температура за около 20 минути.

Сварете пастата в леко подсолена вода.

Извадете я и я изсипете в този доматен сос неаполитана - разбъркайте я добре.

Разпределете тази вкусна паста в няколко порции и я поръсете с пармезан.

Талиателите със сос Неаполитана са много вкусни.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: