Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Бутер гевреци със стафиди и канела

Бутер гевреци със стафиди и канела

Бутер гевреци със стафиди и канела
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Усетим ли аромата на тези гевреци от кухнята сутрин, веднага ще се разсъним"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет
  • пудра захар - за поръсване
  • стафиди - 1 шепа
  • кафява захар - 5 с.л.
  • ром
  • канела
  • за намазване
  • олио - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в ром за няколко часа и ги отцедете след това.

Поръсете разстеленото бутер тесто с брашно и го разточете на тънък лист.

Разрежете го по дължина на правоъгълници и ги поръсете с кафява захар, канела и стафиди.

Завийте ги на рулца и хубаво ги усучете. Съединете двата края и ги подредете в голяма тава върху хартия за печене.

Намажете домашните гевреци с жълтък, олио и прясно мляко.

Сложете ги да се печат в предварително загрята фурна на около 200 °C до златисто.

Бутер гевреците със стафиди и канела са много вкусни.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: