Сос тика масала

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
6616842
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сос тика масала
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
"Само пет минути ви трябват за приготвянето на този вкусен сос"

Необходими Продукти

  • кашу - 130 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • кимион - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • кайенски пипер - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите и червения лук обелете, почистете и нарежете на ситно.

Всички съставки, заедно с подправките сложете в блендер, пасирайте гладко (долейте малко вода ако е необходимо).

Вместо кашу може да ползвате бадеми, но вкусът на соса за месо няма да е същия.

Получения сос използвайте разреден в тиган с малко вода и протеин по желание - тофу, пилешко или скариди.

Сосът тика масала е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: