Начин на приготвяне
В тиган в малко масло и олио се задушават лукът, чесънът и червената чушка.
Пилешкото филе се нарязва на кубчета и се добавя към другите продукти в тигана.
След като пилето се запечата и се запържи добре, се добавят заквасената сметана, доматеното пюре, кърито, кимионът и накрая кокосовите стърготини и се оставя да поври 3-4 минути на бавен огън.
Масалата се маха от котлона и се поръсва с магданоз.
Докато се приготвя ястието, на котлона в малка тенджерка се слага оризът с малко къри и гореща вода, два три пръста над него, и се оставя на бавен огън за около 10 мин.
Тика масалата се сервира в широка чиния, като се поставя първо къри-оризът и върху него пилето с къри.
Пилето Тика Масала е готово.