Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се обезкостяват и се отстранява кожата.
Нарязват се на късчета. В дълбок тиган се загрява олиото и се прибавя пилешкото месо. Посолява се и се овкусявя с черен пипер.
Запържва се от всички страни. След това се добавя в тигана подправката Тика Масала и доматеното пюре. Разбърква се и се оставя да се сгъсти сосът.
Накрая се прибавя заквасената сметана и се оставя на котлона за още 2-3 минути.
През това време в съд се сварява кафяна чаша ориз с три чаши вода. След като е вече сварен оризът, се пълни две кафени чаши и обръща внимателно в центъра на чиниите за сервиране.
По края се разпределя от пилето тика масала със соса.
Накрая се поръсва с ситно нарязан магданоз нашето вкусно пиле Тика Масала с ориз .
Вижте още как да изчистите пилето от кожата, както и какво е пилешко бонфиле.