Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле Тика Масала с ориз

Пиле Тика Масала с ориз

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5926k2k6
Пиле Тика Масала с ориз
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Индия в чинията за вечеря само с тази лесна индийска рецепта за пиле Тика масала"

Необходими Продукти

  • пилешко бутче - 2 бр.
  • тика масала - 3 с.л.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 150 г
  • доматено пюре - 400 г
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се обезкостяват и се отстранява кожата.

Нарязват се на късчета. В дълбок тиган се загрява олиото и се прибавя пилешкото месо. Посолява се и се овкусявя с черен пипер.

Запържва се от всички страни. След това се добавя в тигана подправката Тика Масала и доматеното пюре. Разбърква се и се оставя да се сгъсти сосът.

Накрая се прибавя заквасената сметана и се оставя на котлона за още 2-3 минути.

През това време в съд се сварява кафяна чаша ориз с три чаши вода. След като е вече сварен оризът, се пълни две кафени чаши и обръща внимателно в центъра на чиниите за сервиране.

По края се разпределя от пилето тика масала със соса.

Накрая се поръсва с ситно нарязан магданоз нашето вкусно пиле Тика Масала с ориз .

Вижте още как да изчистите пилето от кожата, както и какво е пилешко бонфиле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: