Агнешко тика

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Агнешко тика1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"За мераклии, майстори и обикновени лакомници - опитайте агнешко тика - много ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 300 мл
  • агнешки пържоли - 8 бр.
  • чили - 1 ч.л. на прах
  • куркума - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • лимони - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте заедно всички съставки без агнешкото месо и лимоновите резени.

Сложете агнешкото в купа, залейте с маринатата, разбъркайте добре, покрийте и охладете за 2 часа или повече.

Загрейте грил и изпечете пържолите за 20-30 минути или докато месото стане готово.

По време на печенето го мажете с маринатата. Сервирайте с лимонови резени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: