Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Дипове»Сос с фета и лук

Сос с фета и лук

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
6616842
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сос с фета и лук3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
8
"Перфектният сос, който можете да го ядете със зеленчуци, бяло месо, но и върху препечен хляб. Приятно!"

Необходими Продукти

  • лимони - 2 бр.
  • зелен лук - 10 стръка
  • зехтин - 80 мл + 3 с.л.
  • сирене - 300 г фета
  • крема сирене - 120 г
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно, след което го подредете върху хартия за печене, заедно с няколко резенчета лимон.

Поръсете с 3 супени лъжици зехтин. Печете около 10 минути на 200 градуса.

Поставете фета в блендер, добавете крема сирене, двата вида пипер, лимоновия сок и останалото масло.

Смесете добре до получаване на консистенция на апетитен сос.

Добавете печения лук и след това разбъркайте.

Сервирайте готовия дип с лимоновите резени.

Този сос с фета и лук е чудесен сос за месо или картофки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: