Начин на приготвяне
Изсипете киселото мляко в дълбок съд, добавете захарта, яйцата, настъргана кора от 2 портокала, ваниловия екстракт и 3 супени лъжици портокалов сок.
Разбийте всичко добре с телена бъркалка. Добавете маслото и разбъркайте.
Добавете брашното, бакпулвера и солта, след това комбинирайте с телената бъркалка.
Изсипете сместа за портокаловия сладкиш в кръгла форма, застлана с хартия за печене, и печете 50 минути при 170 градуса.
Направете глазура от пудра захар и портокалов сок, след което залейте готовия сладкиш, още топъл.
Разтопете 100 г захар в тенджера с вода, сварете, след което добавете резенчета на един портокал.
Варете за няколко минути от двете страни, след което извадете върху хартия за печене, за да се охлади. Подредете захаросаните резени върху сладкиша с кисело мляко и портокали.