Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Зелен фасул с пържени яйца

Зелен фасул с пържени яйца

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Зелен фасул с пържени яйца
Снимка: Мария Божилова
1 / 7
08/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Може и да ви се стори странна тази комбинация от яйца и зелен фасул, но е наистина много, много вкусна"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг пресен
  • чесън - 3 скилидки
  • масло
  • яйца - 6 бр.
  • сол
  • червен пипер
  • риган - 1/4 ч.л.
  • мащерка - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се почиства и измива много добре.

Нарязва се на дребни парчета.

Слага се в тенджера върху решетка за готвене на пара.

В тенджерата се налива вода до решетката.

Фасулът се задушава на пара под капак 30 мин, след което фасулът се слага върху гевгир, за да се изцеди.

Чесънът се обелва и счуква в хаванче.

Риганът и мащерката се разбъркат в малка купа много добре.

Прибавя се чесънът.

Маслото 5 с.л. се разтопява и се прибавя към ригана и мащерката.

Прибавя се сол. Разбърква се много добре.

Отцеденият фасул се слага в тиган със сгорещено масло.

Прибавя се сместа от риган, мащерка, чесън, сол и масло.

Разбърква се много добре.

Фасулът се запържва 5 мин при продължително бъркане, след което се сваля от котлона и се нарежда в чинии.

Яйцата на очи се изпържват в масло и се слагат върху фасулът.

В тигана, в който са изпържени яйцата, се запържва масло с червен пипер, с което се заливат яйцата.

Зеленият фасул с пържени яйца е идея за хранителен обяд или вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: