Начин на приготвяне
Зеленият фасул се почиства и измива много добре.
Нарязва се на дребни парчета.
Слага се в тенджера върху решетка за готвене на пара.
В тенджерата се налива вода до решетката.
Фасулът се задушава на пара под капак 30 мин, след което фасулът се слага върху гевгир, за да се изцеди.
Чесънът се обелва и счуква в хаванче.
Риганът и мащерката се разбъркат в малка купа много добре.
Прибавя се чесънът.
Маслото 5 с.л. се разтопява и се прибавя към ригана и мащерката.
Прибавя се сол. Разбърква се много добре.
Отцеденият фасул се слага в тиган със сгорещено масло.
Прибавя се сместа от риган, мащерка, чесън, сол и масло.
Разбърква се много добре.
Фасулът се запържва 5 мин при продължително бъркане, след което се сваля от котлона и се нарежда в чинии.
Яйцата на очи се изпържват в масло и се слагат върху фасулът.
В тигана, в който са изпържени яйцата, се запържва масло с червен пипер, с което се заливат яйцата.
Зеленият фасул с пържени яйца е идея за хранителен обяд или вечеря.