Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Зелен фасул с яйца

Зелен фасул с яйца

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Зелен фасул с яйца
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7
"Порцията зелен фасул се сервира с по едно яйце... И разбира се - препечени филийки домашен хляб."

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1.5 кг
  • стар лук - 2 глави
  • подправка за зеленчуци - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • яйца - 7 бр.
  • зехтин - 50 г Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се изважда от буркана и се изцежда.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Зеленият фасул се слага в тава с незалепващо покритие с капак.

Прибавя се нарязаният лук, зехтина Pomace и 500 мл вода.

Задушава се под капак във фурна на 220 °C за 20 мин след завиране.

След като фасулът се задуши, се прибавя подправката за зеленчуци, червеният пипер и солта.

Разбърква се много добре и се пече зеленият фасул под капак още 20 мин, след което се прибавят яйцата, които предварително са счупени едно по едно в отделна малка купа.

Пече се още 10 мин под капак.

Порцията зелен фасул с яйца се сервира с по едно яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: