Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Тортелини»Тортелини със сос Горгонзола

Тортелини със сос Горгонзола

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Тортелини със сос Горгонзола
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
09/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"И най-обикновената вечер ще се превърне в специална с порция от тези тортелини със сос Горгонзола"

Необходими Продукти

  • тортелини - 300 г (със спанак)
  • сметана - 200 мл за готвене
  • горгонзола - 100 г
  • черен пипер - 3 щипки смлян
  • индийско орехче - 1 щипка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тортелините се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката.

Когато изплуват се изваждат с решетъчна лъжица, а част от водата се заделя за по-късно.

В малка тенджерка се загрява сметаната.

Към нея се прибавя нарязаното на парченца сирене Горгонзола.

Сосът се бърка, докато се получи еднородна кремообразна смес.

Сос се овкусява с прясно смлян черен пипер, настъргано индийско орехче и нарязан на дребно пресен магданоз.

Тортелините се поставят в подходяща чиния и сервират полети с приготвения сос Горгонзола.

Нека ви е вкусно с тези перфектни тортелини със сос Горгонзола.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: