Начин на приготвяне
В една дълбока купа изсипваме пакетче суха сметана и мляко и с миксер разбиваме до сгъстяване.
След като се сгъсти, оставяме в хладилника да стегне.
В една касерола слагаме 800 мл мляко, захар и оставяме сместа да заври.
В една малка купа разтваряме нишестето и изсипваме във врялото подсладено мляко.
Бъркаме, за да не се образуват бучки.
След като е готово, оставяме да поизстине, сипвайки сместа в тава, за да стане по-бързо.
Отваряме блатовете за тортата, разделяме ги на три внимателно, без да ги чупим.
Взимаме плато за сервиране.
Отдолу слагаме няколко лъжици нишесте, за да не мърда блатът и с помощта на виличка го надупчваме.
С помощта на една лъжица изсипваме мляко върху блата и слагаме половината от крема за тортата, разстиламе добре.
Поставяме втория блат и повтаряме същото.
Идва ред на третия блат.
Върху него изсипваме мляко с лъжица.
С помощта на шпатула разстиламе сметаната отгоре и отстрани на тортата.
След като оформим добре цялата плодова торта, преминаваме към украсата на тортата.
Натрошаваме бисквитки и слагаме отстрани.
Отгоре редим плодове и малки шоколадови топчета.
Слагаме плодова торта за два часа в хладилник да стегне.