Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мезета»Сланина с чесън и подправки

Сланина с чесън и подправки

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Сланина с чесън и подправки
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Режем си от апетитната сланина без да се замислим - да знаете какво апетитно мезе е тя за всяко питие"

Необходими Продукти

  • сланина - 4 парчета
  • сол - 4 шепи
  • вода - 4 л
  • За овалване
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • чесън - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От солта и водата си приготвяме саламура. Разбъркваме, докато солта се стопи.

Прибавяме сланината и слагаме тежест. Сланината престоява така поне 5 дни.

След това изваждаме и измиваме добре. Оставяме да се отцеди от водата.

През това време си подготвяме подправките. Всеки може да сложи каквито подправки и количество, каквото желае.

Слагаме подправките върху хартия и омесваме добре. Аз съм заложил на стандартните български подправки.

Щом сланината се е отцедила, започваме да овалваме от всички страни.

Слагаме във фризера за няколко часа да стегне.

Поднасяме нашата сланина с чесън и подправки с хубаво студено питие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ники
Ники
Така е,при нас и през лятото е на трапезата от време на време,понеже остава доста от зимата.
08.09.2020 16:04
Антония Михайлова
Антония Михайлова
Любимо мезе у дома през зимата.
08.09.2020 15:53
1