Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Хрупкави панирани калмари

Хрупкави панирани калмари

Ivana MirkovićIvana Mirković
Чирак
2310112
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Хрупкави панирани калмари
Снимка: Ivana Mirković
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Обичате калмари? Ето рецепта за хрупкави панирани калмари за вас!"

Необходими Продукти

  • калмари - 160 г
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол - 1/4 ч.л.
  • олио - за пържене
  • панировка
  • брашно - 75 г, обикновено
  • царевично брашно - 75 г
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • бял пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • намазване
  • яйца - 1 бр., голямо
  • хляб - 100 г трохи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете калмарите на шайби, прибавете лимонов сок и сол. Мариновайте за 1 минута.

Всички съставки за панировката смесете заедно. Сложете калмарите в сместа и смесете добре, докато се покрият от всички страни.

Разбийте яйце и потопете калмарите, след което оваляйте в хлебните трохи.

Пържете в дълбок съд със загрято олио на силен огън до златна хрупкава коричка. Извадете панираните калмари върху хартия.

Сервирайте хрупкавите панирани калмари с любим сос (препоръка: средиземноморски доматен сос).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: