Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Кремообразна шоколадова торта

Кремообразна шоколадова торта

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Кремообразна шоколадова торта
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Останахме без думи, когато я опитахме за първи път"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • масло - 6 с.л.
  • мляко - 6 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • сироп
  • вода - 250 мл
  • захар - 5 с.л.
  • крем
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • шоколад - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете маслото, водата, млякото и разбийте. Добавете брашното, какаото и бакпулвера и разбъркайте всичко.

Намаслете лист за печене и сипете сместа в огнеупорен съд. Печете на 180 градуса за 20 минути.

Сложете водата в тенджерата и добавете захарта. Оставете да се охлади за 10 минути и изсипете върху блата.

Сипете сладкарската сметана в тенджерата и добавете черния шоколад. Бъркайте до разтопяване. Изсипете върху шоколадовия сладкиш и оставете да престои 3 часа.

Кремообразната шоколадова торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: