Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени картофи»Пържени картофи Бравас с чеснова майонеза (Patatas Bravas)

Пържени картофи Бравас с чеснова майонеза (Patatas Bravas)

Пържени картофи Бравас с чеснова майонеза (Patatas Bravas)
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Пържени картофки от съвсем различно ниво - непременно опитайте"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 бр.
  • сол
  • за майонезата
  • олио - 200 мл
  • яйцa - 1 бр.
  • лимонов сок - 2 - 3 капки
  • сол - щипка
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте и нарежете картофите на еднакви кубчета.

В тенджера сложете вода и ги сварете за 5-7 минути (трябва да станат леко меки, но не много, за да не се разкашкат). Извадете ги, изцедете от водата и изчакайте леко да изстинат.

Сложете в тиган олио и ги изпържете (ако имате фритюрник може и в него), хубаво от всички страни. Извадете върху кухненска хартия.

Подредете пържените картофи в чиния и сервирайте с лют кетчуп и чеснова майонеза.

В купата на пасатора сложете олиото, капките лимон, яйцето, чесъна, нарязан на дребно, и солта. Сложете пасатора на дъното и пуснете на средна степен.

Издърпайте бавно нагоре, а когато всичко се смеси започнете да местите пасатора нагоре-надолу, докато майонезата се сгъсти.

Затворете с капака и приберете в хладилника за няколко часа да стегне.

Пържените картофи Бравас с чеснова майонеза (Patatas Bravas) са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Аз съм ги правила в хотела, където работех миналото лято. Там ги ссваряваме, режем на купчета, пържим във фритюрника и накрая при издаване се ръсят с червен пипер. Туристите умираха за тях
22.02.2018 10:46
1
5
Покажи всички подкоментари