Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Предястие с пушена скумрия

Предястие с пушена скумрия

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Предястие с пушена скумрия3 / 3
14/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Дори няма да се опитваме да ви убедим колко е вкусно това рибно предястие, вие си го знаете"

Необходими Продукти

  • краставици - 1 бр.
  • скумрия - 200 г пушена
  • крема сирене - 125 г
  • лимони - 1/2 бр. сока
  • черен пипер - смлян
  • маслини - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пушената скумрия се почиства от кожа и кости. Слага се в купа и се намачква с помощта на вилица.

Към нея се прибавят крема сиренето, прясно изцеденият сок от половин лимон и смлян черен пипер на вкус.

Сол не се прибавя, защото рибата е достатъчно солена. Всички съставки за предястието с риба се объркват, докато се получи еднородна смес.

Краставицата се измива и нарязва по дължина на ленти с помощта на белачка за картофи. В основата на всяка лента се поставя по лъжичка от приготвената смес с риба, след което се навива на руло.

Приготвените рибни рула се подреждат в чиния за сервиране.

Предястието с пушена скумрия се декорира с маслини и стръкчета пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: