Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Средиземноморско ястие с червен боб

Средиземноморско ястие с червен боб

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Средиземноморско ястие с червен боб
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
15/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Постно ястие с червен боб от средиземноморската кухня"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, за предпочитане червен
  • чушки - 3 бр. разноцветни
  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр., по - голям
  • чери домати - около 350 г
  • спанак - около 250 г
  • червен боб - 1 консерва
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • подправки - общо 3 с.л. микс
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и пиперките се нарязват на кубчета. Тиквичките и патладжанът се обелват и нарязват на по-едри кубчета.

В сгорещено олио в дълбок тиган поетапно се запържват лукът и пиперките, а след това и патладжанът и тиквичките заедно с подправките (сол, черен пипер, червен пипер, лют червен пипер или чили на прах, чесън на прах, лук на прах, риган, мащерка) и доматеното пюре. Оставят се на слаб огън до омекване на зеленчуците.

Тогава се добавят нарязаните на половинки чери домати и изцеденият червен боб. Когато всичко е готово, се добавя и измитият и накъсан спанак, разбърква се постното ястие и се оставя още няколко минути, докато омекне и той.

Ако зеленчуците пуснат много течност, за да се сгъсти, може направо в тенджерата да се добави царевично нишесте и да се разбърка. То, за разлика от брашното, не става на бучки в горещата течност, а лесно се разтваря.

След това средиземноморското ястие с червен боб се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: