Начин на приготвяне
Лукът и пиперките се нарязват на кубчета. Тиквичките и патладжанът се обелват и нарязват на по-едри кубчета.
В сгорещено олио в дълбок тиган поетапно се запържват лукът и пиперките, а след това и патладжанът и тиквичките заедно с подправките (сол, черен пипер, червен пипер, лют червен пипер или чили на прах, чесън на прах, лук на прах, риган, мащерка) и доматеното пюре. Оставят се на слаб огън до омекване на зеленчуците.
Тогава се добавят нарязаните на половинки чери домати и изцеденият червен боб. Когато всичко е готово, се добавя и измитият и накъсан спанак, разбърква се постното ястие и се оставя още няколко минути, докато омекне и той.
Ако зеленчуците пуснат много течност, за да се сгъсти, може направо в тенджерата да се добави царевично нишесте и да се разбърка. То, за разлика от брашното, не става на бучки в горещата течност, а лесно се разтваря.
След това средиземноморското ястие с червен боб се поднася.