Начин на приготвяне
Сварете пилешките бутчета в леко подсолена вода до готовност на месото. Извадете ги от бульона, обезкостете и накъсайте месцето.
Накълцайте на ситно праза и целината с листата. Сложете ги в олиото и маслото с щипка сол да се задушават до омекване.
След две минути добавете и пащърнака, обелен и нарязан на малки кубчета.
Запържете за 3-4 минути, но на умерен огън, за да не загаря праза.
Сипете брашното и запържете за минута или до много светъл карамелен цвят, след това сипете виното и разбъркайте. Веднага ще се образува кашичка.
Налейте пилешкия бульон от варенето на бутчетата, подправките и още сол, а при нужда добавете и вода.
Варете 15-20 минути или докато кубчетата пащърнак са станали крехки у меки.
За подсилване на вкуса може да се добави и кубче пилешки бульон и лъжица вегета. Сложете в супата пилешките късчета и фидето и гответе още 3-4 минути.
Застройте с разбитото в кисело мляко яйце и поднесете ароматната и вкусна пилешка супа.
Преди да застроите е хубаво да изчакате няколко минути, за да спадне температурата на супата и яйцето да не се пресече. За да избегнете тази опасност можете да ползвате два или три жълтъка вместо цяло яйце.
Гъстата пилешка супа с праз и пащърнак е готова.