Начин на приготвяне
Бърканите яйца с кейл и моцарела са чудесна идея за бърз и вкусен обяд или вечеря.
Измийте и почистете листата на къдравото зеле от по-големите и твърди централни жили. Нарежете на дребно.
Почистете и накълцайте пресния чесън на кръгчета, а зелената чушка на парченца.
Загрейте в дълбок тиган зехтина и в него запържете до леко омекване чесъна и чушката с щипка сол.
Добавете накълцания кейл с маслото и бъркайте докато започне да омеква и сляга. Ако листата са много твърди сипете 3-4 лъжици вода и задушете - така със сигурност ще омекне.
Чукнете яйцата, изчакайте леко да се захванат от топлината и после разбъркайте да станат на парцалчета. Посолете с още малко сол без да прекалявате и овкусете с черен пипер.
Накрая изключете котлона, когато яйцата са стегнали и добавете моцарелата, нарязана на едри парчета.
От топлината тя ще омекне и ще започне да се разтапя.
Прехвърлете бърканите яйца в чинии и поднесете топли.
Добър апетит!