Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Бъркани яйца с кейл и моцарела

Бъркани яйца с кейл и моцарела

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бъркани яйца с кейл и моцарела
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Бързи бъркани яйца с кейл и моцарела - хапване за заети домакини"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. XL
  • кейл - 150 г къдраво зеле
  • пресен чесън - 2 стръка
  • зелени чушки - 1 бр. голяма или 2 по - малки
  • моцарела - 1 топка, прясна, 125 г
  • черен пипер - 2 щипки
  • зехтин - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л. меко
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърканите яйца с кейл и моцарела са чудесна идея за бърз и вкусен обяд или вечеря.

Измийте и почистете листата на къдравото зеле от по-големите и твърди централни жили. Нарежете на дребно.

Почистете и накълцайте пресния чесън на кръгчета, а зелената чушка на парченца.

Загрейте в дълбок тиган зехтина и в него запържете до леко омекване чесъна и чушката с щипка сол.

Добавете накълцания кейл с маслото и бъркайте докато започне да омеква и сляга. Ако листата са много твърди сипете 3-4 лъжици вода и задушете - така със сигурност ще омекне.

Чукнете яйцата, изчакайте леко да се захванат от топлината и после разбъркайте да станат на парцалчета. Посолете с още малко сол без да прекалявате и овкусете с черен пипер.

Накрая изключете котлона, когато яйцата са стегнали и добавете моцарелата, нарязана на едри парчета.

От топлината тя ще омекне и ще започне да се разтапя.

Прехвърлете бърканите яйца в чинии и поднесете топли.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: