Начин на приготвяне
Накиснете ориза за няколко часа във вода.
Измийте патладжаните за рецептата и ги разрежете на половинки.
Намажете ги със зехтин и ги подредете в тавичка върху хартия за печене.
Сложете ги да се печат на 200 °C за около 20 минути от едната страна и 20 минути от другата страна.
За плънката нарежете лука ситно и го задушете в мазнина заедно с настъргания на едро ренде предварително морков.
Оставете зеленчуците да омекнат и добавете гъбите, чесъна и подправките.
Разбъркайте ги добре и изсипете ориза с две чаши вода. Бъркайте до готовност на ориза.
Извадете патладжаните, издълбайте вътрешността и я сложете в плънката.
Напълнете патладжаните, отгоре наредете резени домат и ги върнете във фурната.
Пълнените патладжани са вкусни дори студени.
Опитайте и вие тези постни патладжани с оризова плънка.
Добър апетит!