Начин на приготвяне
Първо пригответе пълнежа за гъбите. Наситнете лука и го запържете в олиото. Щом добие загар, добавете ситно нарязания спанак и го сотирайте.
Овкусете с щипка сол и прибавете ориза. След още 2 минути добавете сушените зеленчуци и подправките. Налейте зеленчуковия бульон.
Оставете плънката да се готви на умерен огън докато се усвои течността.
Хубаво е да готвите в по-широк тиган, а не малка тенджерка, за да не стане оризът на каша.
Покрийте с фолио готовата оризова плънка.
Гъбите почистете добре с влажна кърпа, махнете пънчетата им.
Запечете гъбите от двете страни в тиган с малко зехтин и сол. Нека огънят да е силен, за да придобият хубав цвят отвън, а отвътре да са сочни.
Напълнете гъбите с приготвената плънка и поднесете докато са топли.
Постните пълнени гъби с оризова плънка са готови.