Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени гъби»Постни пълнени гъби с оризова плънка

Постни пълнени гъби с оризова плънка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Постни пълнени гъби с оризова плънка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • гъби - 300 грама кралска печурка или шийтаке
  • сол - 2 щипки
  • зехтин - 4 с.л.
  • За ориза
  • спанак - 3 шепи листа
  • ориз - 1 ч.чаша
  • зеленчуков бульон - 3.5 ч.чаша
  • лук - 1/2 средна глава
  • черен пипер - 2 щипки
  • сушени зеленчуци - 1 с.л.
  • чубрица - 1 щипка, ронена
  • магданоз - 1 с.л. пресен
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе пълнежа за гъбите. Наситнете лука и го запържете в олиото. Щом добие загар, добавете ситно нарязания спанак и го сотирайте.

Овкусете с щипка сол и прибавете ориза. След още 2 минути добавете сушените зеленчуци и подправките. Налейте зеленчуковия бульон.

Оставете плънката да се готви на умерен огън докато се усвои течността.

Хубаво е да готвите в по-широк тиган, а не малка тенджерка, за да не стане оризът на каша.

Покрийте с фолио готовата оризова плънка.

Гъбите почистете добре с влажна кърпа, махнете пънчетата им.

Запечете гъбите от двете страни в тиган с малко зехтин и сол. Нека огънят да е силен, за да придобият хубав цвят отвън, а отвътре да са сочни.

Напълнете гъбите с приготвената плънка и поднесете докато са топли.

Постните пълнени гъби с оризова плънка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: