Начин на приготвяне
Студените супи са идеални за лятото - леки, освежаващи и вкусни, а в същото време засищащи и хранителни.
В тази свежа супа с краставица са съчетани съставки, които я правят много полезна, една от тях е лененото масло, по цвят и вид много наподобяващ зехтин, но реално безкрайно различно на вкус и състав.
То е богато на ценни мастни киселини, минерали, витамини (А, Е, F) и фибри.
От своя страна пък, кефирът също е богат източник на полезни съставки и хранителни вещества. Съдържанието му на лактоза е ниско, а едно от най-големите му качества, е че е мощен пробиотик.
За да си приготвите полезната супа, ви е нужен блендер, който ще смели съставките за секунди.
Краставицата се обелва частично (част от кората се оставя), нарязва се на парченца и се слага в купата на уреда. Добавят се и почистените лук, чесън и магданоз.
Сипва се кефир, една лъжица ленено масло, ябълковия оцет, сол и пипер.
Всичко се блендира заедно за около 30-40 секунди на максимални обороти.
По желание се разрежда със студена минерална вода и се доовкусява със оцет, сол и черен пипер.
Готовата млечна супа се прибира в хладилник да се доизстуди.
Разсипва се в две купички, поръсва се с по лъжица ленено масло на купичка и копър на вкус.
Добър апетит със здравословната студена супа с кефир и лук.
Коментари