Уелш

LillilysLillilys
Новак
916
Уелш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чедър - 400 г сирене
  • шунка - 4 резена
  • бира - 4 с.л. тъмна
  • бира - 250 мл
  • хляб - 4 филийки
  • горчица - 4 с.л.
  • яйца - 4 бр. (по желание)
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филийките хляб в 250 мл бира.

В тенджера разтопете сиренето, смесено с тъмната бира и горчицата.

Трябва да се получи гладка смес, която ще доовкусите със сол и черен пипер.

Разпределете филийките хляб в 4 гювечета и сложете по едно парче шунка върху всяка филийка.

Залейте със соса от чедър, така че парчетата шунка да бъдат изцяло покрити.

По желание чукнете по едно яйце.

Сложете гювечетата да се пекат без капак за 10 мин. на водна баня при температура 180 градуса. Ястието трябва да добие приятен загар.

Сервирайте ястието, веднага щом е готово с порция пържени картофи с чаша светла бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Angelova Hrisi
Angelova Hrisi
Страхотно ! Много вкусно ! Но все пак аз не видях правописна грешка 2-я ред ... според мен всичко е наред - разтопено е правилно, не се пише разСтопено :)
28.11.2013 18:59
3
1
Покажи всички подкоментари
Lillilys
Lillilys
Открих си правописна грешка : 2–ри ред : "разСтопете". Надявам се кулинарите–литератори (а и другите) да ми простят това неволно залитане.
28.11.2013 13:05
1