Баница с пуешко месо

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36687108
28/11/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 231
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • вода - 300 мл
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • за плънката
  • пуешко месо - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • мазнина - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от брашното, солта, оцета, олиото, яйцето и водата. Разделя се на 5 топчета, покриват се с кърпа и се оставят за половин час.

Разточват се кори и се оставят да изсъхнат малко. В намазана с мазнина тава се редят последователно кори и плънка, приготвена от свареното месо, разбъркано с яйцата.

Всяка кора се поръсва с мазнина. Баницата се пече в предварително загрята фурна, докато почервенее.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар